Απλήρωτοι οι αξιολογητές- σχεδιαστές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

Απλήρωτοι οι αξιολογητές- σχεδιαστές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

Αρ. Πρωτ. 9058/13.01.2011

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

 

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και δυο χρόνια οι αξιολογητές-σχεδιαστές του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, από το αρμόδιο Υπουργείο. Οι καθηγητές αυτοί, που στην πλειοψηφία τους ήταν Διευθυντές Λυκείων και εκτελούσαν τα καθήκοντα των σχεδιαστών του εν λόγω προγράμματος, δεν έχουν πληρωθεί για τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010. Η αναλγησία και η ολιγωρία του αρμόδιου Υπουργείου, το οποίο δεν δίνει τις προβλεπόμενες πιστώσεις για την πληρωμή των καθηγητών δεν έχει όριο.

Οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των αξιολογητών-σχεδιαστών για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος της πρόσθετης διδακτικής στήριξης ήταν σημαντικά. Η όλη διαδικασία του προγράμματος και η ορθή του λειτουργία, στηριζόταν στις υποχρεώσεις που είχαν οι αξιολογητές. Συνεπώς, δεν είναι δυνατόν τώρα το αρμόδιο Υπουργείο να τους περιφρονεί και να «ποιείται την νήσσαν». Οφείλει άμεσα να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά την πληρωμή των δεδουλευμένων των καθηγητών, τα δυο αυτά σχολικά έτη. Η παιδεία με χρωστούμενα προς τους λειτουργούς της δεν προάγεται, παρά μόνο υποβαθμίζεται.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Προτίθεται, η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, που θα αφορά την πληρωμή των αξιολογητών της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και πότε;

Απάντηση Υπουργείου